Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

The Perian forums have moved to Google Groups, this forum is read only.
me1004
Harmless
Posts: 4
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:28 pm

Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby me1004 » Mon Oct 17, 2011 10:38 pm

With Perian 1.2.3, I am not able to open .avi videos that are Xvid (DivX). I saw the other thread (now locked -- but a fix was never offered) on this topic, and the many unanswered requests from the moderators for a sample video showing the problem. So, I'm providing a link to one video I am not able to open with Perian 1.2.3, and my Quicktime 7.6.2, running it out of Mac OS X 10.4.11 on a G4.

http://www.mediafire.com/?y9wbw2w2ew7ssnj

I just get a message saying it is not a video. But I can open it fine and dandy out of VLC Player -- so the file is fine, it is Perian that is an issue.

I tried the solutions a couple people offered in the other thread, but none worked for me, as other people in that thread said they did not work for them. One was to turn off "Load External Subtitles" in Perian. That didn't work. Another was to deinstall Perian, including taking out the Preferences Pane, and then reinstall, which I did, but it did not help. So, I did that again, but also killed out the Preference file -- but that extra did not solve the problem. Another suggestion was to try it in Quickview -- but I don't seem to have any such thing.

I finally tried deinstalling v. 1.2.3 and then installed 1.2.2 instead -- but unfortunately, now that would not work even though it used to. People in the other thread said that did work for them, so I don't have a clue why it is not working for me -- but I have to suspect installing Perian 1.2.3 messed up some other file that I have not addressed -- but clearly not a file needed for this video, simply a file needed for Perian to play this video, since this video plays fine out of VLC Player. Could it be that the codec in Perian was bad, and the deinstall does not deinstall that codec, so even going back to 1.2.2, I now am stuck with that bad codec -- Perian is so behind the scenes it is hard to tell?

This problem update came out way back in July, and it has not been fixed. I ask for a fix please.

gbooker
Cocoaforge Admin
Posts: 723
Joined: Sat May 06, 2006 2:47 am
Contact:

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby gbooker » Tue Oct 18, 2011 3:12 am

Nothing wrong with Perian; nothing wrong with the file. It is an flv file. Rename it: take off the .avi, change it to .flv, open the file.
This file in not DivX nor is it Xvid. The codec used is H.264, the file format is flv. While the audio is MP3, that's the only similarity with the so-called divx files.

P.S. In the future, there is no need to post a 40 minute long file. The first few MB is typically more than enough.

me1004
Harmless
Posts: 4
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:28 pm

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby me1004 » Tue Oct 18, 2011 4:40 am

Oh, thank you very much. Yes, that solved the problem, with that it opens in Quicktime. I don't know why it was mislabeled, but I now have to think a lot of video downloads are being mislabeled.

But how were you able to tell it was an .flv file? Even in the Get Info window, the Kind of file is identified as .avi.

Still, if VLC Player could apparently recognize what it really is and and play it, why will Quicktime using Perian not do the same?

gbooker
Cocoaforge Admin
Posts: 723
Joined: Sat May 06, 2006 2:47 am
Contact:

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby gbooker » Tue Oct 18, 2011 2:02 pm

me1004 wrote:But how were you able to tell it was an .flv file?

file, in terminal.
me1004 wrote: Even in the Get Info window, the Kind of file is identified as .avi.

GetInfo is brain-dead. It just looks at the extension / mime-type.

me1004 wrote:why will Quicktime using Perian not do the same?

too complicated to be worth explaining here.

me1004
Harmless
Posts: 4
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:28 pm

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby me1004 » Tue Oct 18, 2011 3:05 pm

Would be helpful if you could provide the actual command in Terminal, how to write the command with the file name, so I can do it myself, for future reference. Just writing File with the file name does nothing.


me1004
Harmless
Posts: 4
Joined: Mon Oct 17, 2011 10:28 pm

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby me1004 » Tue Oct 18, 2011 5:39 pm

Well, thanks, I think. But that search is useless. Nearly everything in it is for Linux, and a couple for Windows. Still, I wasted my time reading the top Linux one, which said to merely type in File and then the file name.

Well, I had already tried that originally -- and it does not work, just says it can't open the file. I tried it again, and the same.

So, rather than waste a lot of time and effort searching for the wrong info, if you could just give us the command line you use, all readers would be thankful, I'm sure.

gbooker
Cocoaforge Admin
Posts: 723
Joined: Sat May 06, 2006 2:47 am
Contact:

Re: Perian 1.2.3 Won't Play .avi-Xvids videos out of Quicktime

Postby gbooker » Tue Oct 18, 2011 7:19 pm

"file Video.S02E04.HDTV.XviD ASAP.avi"

me1004 wrote:So, rather than waste a lot of time and effort searching for the wrong info, if you could just give us the command line you use, all readers would be thankful, I'm sure.

So, you want to waste my time handholding you through this? Seriously, if you cannot figure this out, you have no business at all using terminal.


Return to “Perian”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider]