Page 1 of 1

Certain URL links unclickable by other adium users

Posted: Sun Feb 27, 2005 1:44 am
by sprynmr
Hey guys...

If I make a hyperlink in an away message or a profile that follows this structure:

Code: Select all

http://www.bobspryn.com/aimtracker.php?url=http://www.bobspryn.com/gallery2/main.php/view/nycthegates/&name=%n
adium users can't click that link. I use this particular script to track who clicks on things in my profile. Regular AIM users can still click this link just fine. Is there any current workaround I could use??

Thanks,

Bob

Posted: Sun Feb 27, 2005 1:50 am
by zaudragon
you need to encode the URL like this:

Code: Select all

http://www.bobspryn.com/aimtracker.php?url=http%3A%2F%2Fwww.bobspryn.com%2Fgallery2%2Fmain.php%2Fview%2Fnycthegates%2F%26name%3D%n
Might work, might not. No guarantees.

Posted: Sun Feb 27, 2005 1:57 am
by FredAkbar
I know there used to be an issue with the %n messing things up; does it work if you take that out?

Posted: Sun Feb 27, 2005 2:33 am
by sprynmr
I'll try the way zaudragon specified. Any good tool for encoding hex like that?

The %n is important to my link... it is what helps me track who clicked the link. If I take it out, I might as well use a normal link.

Thanks guys! I'll let you know.

Posted: Sun Feb 27, 2005 3:36 am
by FredAkbar
I know, I just meant take it out to see if it still messes up, in order to find out if that's the problem. If it is, then I agree that it does kind of defeat the purpose of your link, but such is life I guess :)

Posted: Sun Feb 27, 2005 3:39 am
by sprynmr
Yea... that %n is screwing it up. It must be trying to interpret what the hex n value is.

I don't see any way around it right now. If I change that %n to its hex value, then it doesn't register the name right.

At least it works for AIM users I guess.

Let me know if you figure anything out

Thanks,

Bob

Posted: Sun Feb 27, 2005 10:26 pm
by Brad
I assume this is also related to why "SubProfile" links in profiles do not work for Adium users, right? I have one or two buddies whose links just beep with I click them or when I choose Open Link from the context menu. I believe those links use the %n also.

Upon first glance, it appears that the problem might be that %n is being replaced in the profile with your user alias, not your account name.

Adium lies

Posted: Sun Feb 27, 2005 11:14 pm
by Lyg
Hey all, I was pasting links to photos on my iDisk.

They all went through fine, except one.

http://homepage.mac.com/username/.Pictu ... o/Bars.jpg

It pastes fine, but when I actually send it, Adium changes it to:

http://homepage.mac.com/username/.Pictu ... oliors.jpg

Every single time! I don't get it. I have 0.77, 10.3.8, and Simple ((Time) Name).

P.S. Even if I type it out instead of paste it, Adium changes it.

Re: Adium lies

Posted: Sun Feb 27, 2005 11:16 pm
by evands
Lyg wrote:Hey all, I was pasting links to photos on my iDisk.

They all went through fine, except one.

http://homepage.mac.com/username/.Pictu ... o/Bars.jpg

It pastes fine, but when I actually send it, Adium changes it to:

http://homepage.mac.com/username/.Pictu ... oliors.jpg

Every single time! I don't get it. I have 0.77, 10.3.8, and Simple ((Time) Name).

P.S. Even if I type it out instead of paste it, Adium changes it.
You have a substitution script installed which triggers on /bar. Also, this problem (substitution scripts fire within links) is fixed in .8.

Re: Certain URL links unclickable by other adium users

Posted: Mon Feb 28, 2005 1:43 am
by evands
The issues with %n in links (that includes 'subprofile' links) are fixed for 0.8.