1.3b10: no status messages

An instant messenger which can connect to AIM, GTalk, Jabber, ICQ, and more.
User avatar
stevemaller
Harmless
Posts: 6
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:49 am

1.3b10: no status messages

Postby stevemaller » Fri Aug 01, 2008 5:03 pm

It appears that the new 1.3b10 build doesn't display status messages.
I tried all the different view settings, and they simply do not appear.

Facebook works now, though. =)
Steve Maller
Photographer
http://stevemaller.com/blog

User avatar
Robby
Cocoaforge Admin
Posts: 2607
Joined: Mon May 01, 2006 3:00 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby Robby » Fri Aug 01, 2008 5:34 pm

The issue has been filed as a ticket: #10611.
In your case, which services (i.e. XMPP, ICQ, AIM, MSN...?) are affected?

User avatar
stevemaller
Harmless
Posts: 6
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:49 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby stevemaller » Fri Aug 01, 2008 7:03 pm

Robby wrote:The issue has been filed as a ticket: #10611.
In your case, which services (i.e. XMPP, ICQ, AIM, MSN...?) are affected?


I don't see status messages or online state for any services. I'm running Yahoo, AIM, MSN and Facebook.
If I hover the mouse over contacts, their status does appear in the floating window.
Steve Maller
Photographer
http://stevemaller.com/blog

User avatar
Robby
Cocoaforge Admin
Posts: 2607
Joined: Mon May 01, 2006 3:00 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby Robby » Fri Aug 01, 2008 7:43 pm

Thanks for reporting! :)

Oddly, most of us can't reproduce the problem so we probably need more information (I don't know how far Evan who is assigned to the ticket has got with getting to the core of the issue).

Which OS are you guys on?
Did you update from b9?

User avatar
stevemaller
Harmless
Posts: 6
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:49 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby stevemaller » Fri Aug 01, 2008 7:52 pm

Robby wrote:Thanks for reporting! :)

Oddly, most of us can't reproduce the problem so we probably need more information (I don't know how far Evan who is assigned to the ticket has got with getting to the core of the issue).

Which OS are you guys on?
Did you update from b9?


I am on two different Macs, both with OS X 10.5.4, and yes, I updated from 1.3b9 using the auto updater.

Does it make a difference if I download the binary and replace it by hand? It seems that's what the auto updater does. And if I trash all my prefs I have to re-set everything from scratch, right?
Steve Maller
Photographer
http://stevemaller.com/blog

User avatar
Robby
Cocoaforge Admin
Posts: 2607
Joined: Mon May 01, 2006 3:00 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby Robby » Fri Aug 01, 2008 8:12 pm

Auto-updating and manually replacing the older version of Adium by the newer shouldn't make a difference, no.
Yes, the prefs store all kinds of settings but I doubt trashing them will help. :)

I'm sure Evan will get this fixed fairly soon.

Brian1502
Harmless
Posts: 1
Joined: Mon Aug 04, 2008 5:54 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby Brian1502 » Mon Aug 04, 2008 5:56 am

Hi, adium is GREAT now with facebook. But I do experience the same bug where I can't see status messages. In my whole buddy list of 5 different accounts I can see 3 messages. I upgraded I believe from Beta 9. I am on Leopard 10.5.4.

User avatar
IUG
Latté
Posts: 53
Joined: Thu Jun 16, 2005 1:01 am

Re: 1.3b10: no status messages

Postby IUG » Mon Aug 04, 2008 10:33 pm

I'm on beta 10, and only the first two or three contacts don't show their status. The status icons change approperatly, and it'll show idle times under their names. However, not the away messages. These are all AIM names, the ICQ ones aren't until lower down in the list (although now that I've checked, hers isn't showing up either).

The weird thing is that in my list, I have:
Away, no message
Active
Active (I think, it's a cell phone AIM client)
Away, message displayed
Away, Idle time showing, message not (ICQ)
Away, Time/message displaying.

And so on. It doesn't seem to matter which service for me. 10.5.2 Kallyway OS X if it matters.

User avatar
evands
Cocoaforge Admin
Posts: 3152
Joined: Thu Dec 02, 2004 10:55 pm
Location: Decatur, GA
Contact:

Re: 1.3b10: no status messages

Postby evands » Wed Aug 06, 2008 9:27 pm

This has been fixed for 1.3b11.
The duck still burns.
--
My company: Saltatory Software. Check it out :)


Return to “Adium”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users