Adium stuck at sending cookies 100%

An instant messenger which can connect to AIM, GTalk, Jabber, ICQ, and more.
ngk11
Harmless
Posts: 1
Joined: Tue Jul 05, 2011 9:32 am

Adium stuck at sending cookies 100%

Postby ngk11 » Wed Jul 06, 2011 6:00 am

Hi~

I am having problems with msn in adium as I can't log in. It stuck during load up.
I tried to change password, using another msn account and using an other Mac account to load adium but none of them works.
I checked console and it's giving me this:

6/07/11 1:59:12 PM [0x0-0xb30b3].com.adiumX.adiumX[1798] ** (process:1798): CRITICAL **: file /Users/thijs/Projects/Checkouts/Adium/adium-1.4/Utilities/dep-build-scripts/source/im.pidgin.adium.1-4/libpurple/protocols/msn/msg.c: line 181 (msn_message_parse_payload): should not be reached

6/07/11 1:59:12 PM [0x0-0xb30b3].com.adiumX.adiumX[1798] ** (process:1798): CRITICAL **: xmlnode_insert_data: assertion `data != NULL' failed

Anyone had this problem before or can give me some suggestions?

Thanks a lot

Angosa
Harmless
Posts: 2
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:26 am

Re: Adium stuck at sending cookies 100%

Postby Angosa » Wed Jul 06, 2011 8:02 am

Hi ngk11,

i don't know its exactly the same problem here, but i got also problems when trying to login to MSN. I looked up in preferences and this is where Adium stops:

Image

Sorry for my german UI but i got no english Version here. So the line under my MSN Account means: Getting Cookie (71%).

After one or two minutes i get the following error:

Image

"Sie haben sich von einem anderen Ort angemeldet" means (i tont know the exakt phrases): You have loged in from another direction.

But that is out of the question. So, i changed my password, i created another MSN account, i used Adium 4.1, 4.2 an now 4.3b1 but nothing changed. 2 weeks ago, everything was fine.
I also changed the DNS server from custom to the Google DNS servers (8.8.8.8 and 8.8.4.4) and for some reason it worked fine for about half a day. But now its the same problem.
I really don't get what has happened, that i don't get any connection right now.

The only thing i found in the console were this:
Image


So i hope there is anyone outside here who is able to help me. And, please don't blame me for my english, I'm a german boy ;-)

Thanks
Angosa

Angosa
Harmless
Posts: 2
Joined: Wed Jul 06, 2011 7:26 am

Re: Adium stuck at sending cookies 100%

Postby Angosa » Wed Jul 06, 2011 8:10 am

Hallo again,

so i tried another login and opened the debugging window. And this is what i get:

Code: Select all

10:05:38: Original image of size 320.000000 320.000000
10:05:38: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de: Scaled image to size {96, 96}
10:05:38: -[CBPurpleAccount setAccountUserImage:withData:]: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de setting icon data of length 17524
10:05:38: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de: Updating status for key: User Icon
10:05:38: Adium: Connect: phill2002@web.de initiating connection using status state <AIStatus: 25f1200 [Unsichtbar]> ((null)).
10:05:38: Setting status on 664c800 (phill2002@web.de): ID invisible, isActive 1, attributes {
}
10:05:38: (Libpurple: account) Connecting to account phill2002@web.de.
10:05:38: (Libpurple: connection) Connecting. gc = 0x73c2460
10:05:38: (Libpurple: msn) new httpconn (0x73c2860)
10:05:38: (Libpurple: dns) DNS query for 'messenger.hotmail.com' queued
10:05:38: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de: Updating status for key: Online
10:05:38: -[AdiumPurpleDnsRequest startLookup]: Performing DNS resolve: messenger.hotmail.com:1863
10:05:38: DNS resolve complete for messenger.hotmail.com:1863; 1 addresses returned
10:05:38: (Libpurple: dnsquery) IP resolved for messenger.hotmail.com
10:05:38: (Libpurple: proxy) Attempting connection to 65.54.52.254
10:05:38: (Libpurple: proxy) Connecting to messenger.hotmail.com:1863 with no proxy
10:05:38: (Libpurple: proxy) Connection in progress
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connecting to messenger.hotmail.com:1863.
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connected to messenger.hotmail.com:1863.
10:05:39: Connecting: gc=0x73c2460 (Abgleich) 1 / 8
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: VER 1 MSNP15 CVR0
10:05:39: ************ phill2002@web.de --step-- 1
10:05:39: (Libpurple: msn) S: NS 000: VER 1 MSNP15
10:05:39: (Libpurple: msn) Negotiated protocol version 15 with the server.
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.5.1302 BC01 phill2002@web.de
10:05:39: (Libpurple: msn) S: NS 000: CVR 2 14.0.8117 14.0.8117 14.0.8117 http://msgruser.dlservice.microsoft.com/download/A/6/1/A616CCD4-B0CA-4A3D-B975-3EDB38081B38/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: USR 3 SSO I phill2002@web.de
10:05:39: (Libpurple: msn) S: NS 000: XFR 3 NS 65.54.48.87:1863 U D
10:05:39: Connecting: gc=0x73c2460 (√úbertrage) 2 / 8
10:05:39: (Libpurple: dns) DNS query for '65.54.48.87' queued
10:05:39: ************ phill2002@web.de --step-- 2
10:05:39: (Libpurple: dnsquery) IP resolved for 65.54.48.87
10:05:39: (Libpurple: proxy) Attempting connection to 65.54.48.87
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connecting to 65.54.48.87:1863 with no proxy
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connection in progress
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connecting to 65.54.48.87:1863.
10:05:39: (Libpurple: proxy) Connected to 65.54.48.87:1863.
10:05:39: Connecting: gc=0x73c2460 (Abgleich) 3 / 8
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: VER 4 MSNP15 CVR0
10:05:39: ************ phill2002@web.de --step-- 3
10:05:39: (Libpurple: msn) S: NS 000: VER 4 MSNP15
10:05:39: (Libpurple: msn) Negotiated protocol version 15 with the server.
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: CVR 5 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.5.1302 BC01 phill2002@web.de
10:05:39: (Libpurple: msn) S: NS 000: CVR 5 14.0.8117 14.0.8117 14.0.8117 http://msgruser.dlservice.microsoft.com/download/A/6/1/A616CCD4-B0CA-4A3D-B975-3EDB38081B38/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger
10:05:39: (Libpurple: msn) C: NS 000: USR 6 SSO I phill2002@web.de
10:05:40: (Libpurple: msn) S: NS 000: GCF 0 5700
10:05:40: (Libpurple: msn) Processing GCF command
10:05:40: (Libpurple: msn) S: NS 000: USR 6 SSO S MBI_KEY 6gcV4St/MyeYd6Ijp18zpKltNcDB5RpwmOC7eJOWwX9lWBKAJkCSQrzD0WFIhptW
10:05:40: Connecting: gc=0x73c2460 (Starte Authentifizierung) 4 / 8
10:05:40: (Libpurple: msn) Starting Windows Live ID authentication
10:05:40: Connecting: gc=0x73c2460 (Cookie erhalten) 5 / 8
10:05:40: (Libpurple: msn) Logging on phill2002@web.de, with policy 'MBI_KEY', nonce '6gcV4St/MyeYd6Ijp18zpKltNcDB5RpwmOC7eJOWwX9lWBKAJkCSQrzD0WFIhptW'
10:05:40: ************ phill2002@web.de --step-- 4
10:05:40: ************ phill2002@web.de --step-- 5
10:05:40: (Libpurple: dns) DNS query for 'login.live.com' queued
10:05:40: -[AdiumPurpleDnsRequest startLookup]: Performing DNS resolve: login.live.com:443
10:05:40: DNS resolve complete for login.live.com:443; 8 addresses returned
10:05:40: (Libpurple: dnsquery) IP resolved for login.live.com
10:05:40: (Libpurple: proxy) Attempting connection to 65.54.165.139
10:05:40: (Libpurple: proxy) Connecting to login.live.com:443 with no proxy
10:05:40: (Libpurple: proxy) Connection in progress
10:05:40: (Libpurple: proxy) Connecting to login.live.com:443.
10:05:40: (Libpurple: proxy) Connected to login.live.com:443.
10:05:40: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:40: Called write with no write_tag <SourceInfo 0x73a5910: Socket 0x73beec0: fd 25; timer_tag 0; read_tag 309; write_tag 0>
10:05:40: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:40: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:43: (Libpurple: util) Writing file accounts.xml to directory /Users/Philipp/Library/Application Support/Adium 2.0/Users/Default/libpurple
10:05:43: (Libpurple: util) Writing file /Users/Philipp/Library/Application Support/Adium 2.0/Users/Default/libpurple/accounts.xml
10:05:45: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:51: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:51: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:52: (Libpurple: cdsa) Connecting
10:05:52: (Libpurple: cdsa) SSL_connect: verifying certificate
10:05:52: (Libpurple: cdsa) SSL_connect complete
10:05:52: (Libpurple: soap) Sending secure request.
10:05:52: Called write with no write_tag <SourceInfo 0x6610740: Socket 0x73a89e0: fd 25; timer_tag 0; read_tag 312; write_tag 0>
10:05:52: (Libpurple: soap) read 351 bytes
10:05:52: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:05:52: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:05:57: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:02: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:08: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:13: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:19: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:24: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:29: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:35: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:40: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:45: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:46: (Libpurple: msn) S: NS 000: OUT OTH
10:06:46: (Libpurple: msn) C: NS 000: OUT
10:06:46: (Libpurple: connection) Connection error on 0x73c2460 (reason: 6 description: Sie haben sich von einem anderen Ort angemeldet)
10:06:46: Connection Disconnected: gc=73c2460 (Sie haben sich von einem anderen Ort angemeldet)
10:06:46: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de accountConnectionReportDisconnect: Sie haben sich von einem anderen Ort angemeldet
10:06:46: (Libpurple: account) Disconnecting account phill2002@web.de (0x664c800)
10:06:46: (Libpurple: connection) Disconnecting connection 0x73c2460
10:06:46: (Libpurple: msn) destroy the OIM 0x73c2af0
10:06:46: (Libpurple: msn) destroy httpconn (0x73c2860)
10:06:46: Disconnected: gc=73c2460
10:06:46: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de: Telling the core we disconnected
10:06:46: -[AIContactObserverManager endListObjectNotificationsDelaysImmediately]:
10:06:46: <ESPurpleMSNAccount:255e520 1>:phill2002@web.de: Disconnected: Will not reconnect
10:06:46: Posting Growl notification: Event ID: Interface_ErrorMessageReceived, listObject: (null), chat: (null), description: phill2002@web.de (MSN) : Error
Sie haben sich von einem anderen Ort angemeldet
10:06:46: (Libpurple: connection) Destroying connection 0x73c2460
10:06:51: (Libpurple: util) Writing file accounts.xml to directory /Users/Philipp/Library/Application Support/Adium 2.0/Users/Default/libpurple
10:06:51: (Libpurple: util) Writing file /Users/Philipp/Library/Application Support/Adium 2.0/Users/Default/libpurple/accounts.xml


It seems that there is a problem with that:

Code: Select all

10:05:52: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:05:52: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:05:57: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:02: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:08: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:13: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:19: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:24: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:29: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:35: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:40: (Libpurple: soap) Received secure request.
10:06:45: (Libpurple: soap) Received secure request.


Because after this i get the error. Anyone here who got an idea?

Thanks

trane
Harmless
Posts: 15
Joined: Thu Jun 12, 2008 12:08 pm

Re: Adium stuck at sending cookies 100%

Postby trane » Thu Nov 13, 2014 11:58 am

Old thread, but the issue has cropped up again over the last few days. Apparently, the keys used during authentication have been EOLed by MSN and Adium/Pidgin, etc. are now unable to connect. A solution to the problem was found here:

http://messengergeek.wordpress.com/2014 ... mporarily/

The Adium-specific fix is here:

http://messengergeek.wordpress.com/2014 ... ment-18920

User avatar
Robby
Cocoaforge Admin
Posts: 2574
Joined: Mon May 01, 2006 3:00 am
Contact:

Re: Adium stuck at sending cookies 100%

Postby Robby » Thu Nov 13, 2014 2:15 pm



Return to “Adium”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users