Page 1 of 3

interesting in macyac

Posted: Mon Mar 07, 2005 10:37 pm
by Maraklov
does anyone have a binary of macyac that they could distribute? i have the yac server but there are not many details along with the macyac source files.

i love the concept, i was hoping this would make it into the .6 release.

Posted: Tue Mar 08, 2005 12:46 am
by The_Tick
It won't be combined with the Growl releases probably. I'm not sure as to how many mac users have pc's, but there are a lot of steps to get it working.


Basically, you want to download the tarball, decompress it, run make, and then run make install

After that you can run it by running "macyac" in the terminal, and that's about it.

I can provide a binary if you like, we weren't sure anyone was really going to use it, heh.

Posted: Tue Mar 08, 2005 6:52 am
by Maraklov
thanks, The_Tick. i just got it to work. :)

Posted: Sun Mar 13, 2005 11:56 am
by Tobsen
Will there be a solution without windows? :roll:

Posted: Sun Mar 13, 2005 7:07 pm
by The_Tick
Tobsen wrote:Will there be a solution without windows? :roll:



Probably not. This was a proof of concept created at the request of the creactors friend.

Posted: Tue Mar 15, 2005 8:52 pm
by creanium
The_Tick wrote:It won't be combined with the Growl releases probably. I'm not sure as to how many mac users have pc's, but there are a lot of steps to get it working.


Basically, you want to download the tarball, decompress it, run make, and then run make install

After that you can run it by running "macyac" in the terminal, and that's about it.

I can provide a binary if you like, we weren't sure anyone was really going to use it, heh.


Where do I download and decompress the tar? Whenever I try to make I get a ton of errors:

Code: Select all

cc -framework Foundation    macyac.m   -o macyac
macyac.m:32:24: ../../Growl.h: No such file or directory
macyac.m: In function `getoptions':
macyac.m:63: warning: passing arg 2 of `getopt' from incompatible pointer type
macyac.m: In function `growl_notify':
macyac.m:94: error: `GROWL_APP_NAME' undeclared (first use in this function)
macyac.m:94: error: (Each undeclared identifier is reported only once
macyac.m:94: error: for each function it appears in.)
macyac.m:95: error: `GROWL_NOTIFICATIONS_ALL' undeclared (first use in this function)
macyac.m:96: error: `GROWL_NOTIFICATIONS_DEFAULT' undeclared (first use in this function)
macyac.m:99: error: `GROWL_APP_REGISTRATION' undeclared (first use in this function)
macyac.m:105: error: `GROWL_NOTIFICATION_NAME' undeclared (first use in this function)
macyac.m:107: error: `GROWL_NOTIFICATION_TITLE' undeclared (first use in this function)
macyac.m:108: error: `GROWL_NOTIFICATION_DESCRIPTION' undeclared (first use in this function)
macyac.m:109: error: `GROWL_NOTIFICATION_STICKY' undeclared (first use in this function)
macyac.m:113: error: `GROWL_NOTIFICATION' undeclared (first use in this function)
make: *** [macyac] Error 1

Posted: Tue Mar 15, 2005 10:16 pm
by The_Tick
I'll make a binary of it tonight after I build the jaguar testing machine, if I have time. If not, tomorrow. :D

Posted: Fri Mar 18, 2005 2:43 pm
by Diggory
svn update and try again - there was a broken file reference in macyac.c

Posted: Fri Mar 18, 2005 4:31 pm
by The_Tick
I've posted a binary on the downloads page.

Posted: Sat Jul 02, 2005 11:19 pm
by stormy_al
can someone please help me set macyac up? i have the server running (and working) on my pc, i tried forwarding the default port (10629) on my router/firewall but i don't get any growl notifications. it's not showing up as a registered app, so i think that's the problem but i can't figure out how to fix it. thanks.

Posted: Sun Jul 03, 2005 12:05 am
by The_Tick
Do you have macyac running?

Posted: Sun Jul 03, 2005 5:29 pm
by stormy_al
Do you have macyac running?


yes.

Posted: Sun Jul 03, 2005 6:44 pm
by The_Tick
The machine with the modem must be the machine running yac server, and it must have a land line hooked up to its modem setup with caller id service. This was really made as a proof of concept, the person who created it doesn't even have a land line with caller id.

I'm not sure where to go with this.

Posted: Mon Jul 04, 2005 7:00 am
by stormy_al
well that blows, i'd really like to get caller id growl notifications. yac works fine on my pc (it has the modem and caller id) and it appears that macyac is listening to the right port, so it might be that my firewall is still blocking the port, even though i tried forwarding it. it was worth a shot asking anyway. thanks.

Posted: Mon Jul 04, 2005 7:09 am
by The_Tick
Ya, 10629 is the correct port.

Is your mac on the same subnet as the windows box? I'm not sure why you are trying to port forward in this situation, maybe explaining your network setup could help.

Posted: Mon Jul 04, 2005 7:52 am
by stormy_al
they're on the same network, yeah. basically, same router- my pc is wired and my powerbook is wireless, both on static ips. the only reason i was trying to port forward was because i couldn't get macyac to work. i admit i don't know much about that, but it's worked for me before when i had issues. does it help to know that i have norton internet security on my pc? it used to block a lot of my network traffic, though i can't remember exactly what it was i changed to get file sharing between my mac and pc going again.

any other ideas? i'll gladly throw some more specifics down if it means i can get this thing working.

Posted: Mon Jul 04, 2005 7:58 am
by The_Tick
Can you turn off the norton security stuff, and check if the xp firewall is running, if you have windows xp. You can do that from properties of your network connection in the control panel.

Posted: Mon Jul 04, 2005 8:55 am
by stormy_al
Can you turn off the norton security stuff, and check if the xp firewall is running, if you have windows xp.


I've tried disabling norton and the xp firewall is off :/[/quote]

Posted: Mon Jul 04, 2005 8:57 am
by The_Tick
Can you telnet to the mayac port from the windows pc?

start/run/cmd

telnet macip macyacport

Put in here what it says

Posted: Mon Jul 04, 2005 9:45 am
by stormy_al
interesting ... it doesn't work.

Connecting to 192.168.0.103...Could not open connection to the host, on port 10629: Connect failed